Etusivu

Formula Student
Engineering Team

Tietoa meistä

Tampere Formula Student on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva tiimi, joka kilpailee kansainvälisessä Formula Student -sarjassa. Formula Student -kilpailut järjestetään vuosittain kesäisin ympäri maailmaa, suurin osa kuitenkin Euroopassa. Kilpailujen ideana on kehittää opiskelijoiden osaamista oman alan vaativissa työtehtävissä ja tarjota autonvalmistajille ideoita tulevaisuuden autoihin. Kisoja sponsoroivat suuret yritykset kuten Bosch, Mahle, Audi ja Mercedes Benz.
Tampere Formula Studentin perimmäinen tarkoitus on tarjota ainutlaatuisia oppimismahdollisuuksia antamalla opiskelijoiden pyörittää omaa kilpatalliansa. Valtaosa tiimimme jäsenistä on insinööriopiskelijoita, mutta myös liiketalouden ja media-alan opiskelijoilla on suuri rooli tiimin toiminnassa. Tällä hetkellä tiimimme koostuu noin 60 henkilöstä.

Seuraa somessa!

 

Projektit

Jokainen Formula Student -tiimi valmistaa vuosittain uuden konseptiversion formula-autosta, ja kilpailee tällä kilpailuissa, jotka koostuvat monesta eri osa-alueesta. Kisat koostuvat kahdesta osa-alueesta: dynaamisesta ja staattisesta. Dynaamisissa kilpaillaan auton toimivuudella ja suorituskyvyllä, esimerkiksi kiihtyvyyden, kestävyyden ja pidon suhteen. Staattisissa osa-alueissa autoa tutkitaan papereiden ja suunnittelun kannalta: paljonko auton valmistukseen on kulunut rahaa, perustellaan auton teknisiä ratkaisuja ja miten autoa olisi mahdollista markkinoida. Markkinointiin kuuluu fiktiivinen liiketoimintasuunnitelma, joka esitetään kilpailun tuomareille. Formula Student on ennen kaikkea suunnittelukilpailu. Kausi huipentuu kesän kilpailuihin, joissa koko vuoden suunnittelutyö punnitaan.
Voit tutustua tiimimme ja sen toimintaan paremmin klikkaamalla itsesi tiimi-sivullemme, tai blogiimme tsekkaamaan uusimmat postaukset toiminnastamme!